Jacco van Giessen ontvangt de WAF Award uit handen van Klaas SamploniusZe groeiden uit elkaar. Dan moet je afscheid durven nemen. Na één seizoen vertrok trainer Ruud Gullit in 2005 bij Feyenoord.

Deze montage werd in 2005 onderscheiden met een WAF AWARD (Categorie Sport)

De Jury voor deze categorie bestaande uit Humberto Tan, Klaas Samplonius, en Bettine Vriesekoop oordeelde:

“De stukgelopen relatie van Ruud Gullit met zijn grote liefde Feyenoord is als uitgangspunt genomen voor een boeiende selectie quotes van trainer Gullit en voorzitter Van den Herik van de Rotterdamse club. Het gesproken woord en de songtekst van “Kiss and say goodbye” van The Manhatttans sluiten naadloos op elkaar aan.”

“Over de winnaar van deze categorie is binnen de subjury sport geen discussie geweest. Dit was voor ons de positieve uitschieter van alle inzendingen. Qua inhoud, vorm en originaliteit is een opvallend onderwerp ontstaan, waarin de verslaggever niet hoorbaar is, maar waarin het verhaal door de hoofdrolspelers wordt verteld en door tekst en muziek van The Manhattans op creatieve wijze wordt ondersteund. De bijdrage is informatief, boeiend en verrassend. Zo ziet de jury het graag: doorbreek de geijkte patronen, zoek nieuwe vormen en verras de luisteraar.”